Terug Droomteam

Droomteam

Vrijdag 22 juni 2018

We zijn ons Kind Centrum gestart vanuit een droom. Een droom over een vernieuwend Montessori concept. Een concept dat echt recht doet aan de ontwikkeling van de kinderen van nu. Een doorgaande lijn voor kinderen van 2-12 jaar. Een doorgaande lijn in aanbod en organisatie. Wij gaan uit van de mogelijkheden en eigenheid van ieder kind. Wij zeggen daarom: niet ómgaan met verschillen, maar úitgaan van verschillen.

Het vraagt lef om vanuit een droom iets nieuws te gaan opzetten.  LEF is gestart door een groep bevlogen en gedreven montessorileerkrachten en kinderopvangmedewerkers. Wij vormen samen het team van Montessori Kind Centrum LEF. We zijn mensen die iets nieuws durven uit te proberen, om te kijken wat werkt en wat niet. Om het vervolgens te kunnen bijstellen. De uitdaging en voeding zit vooral in het samenbrengen van alle ideeën, behoeftes en overtuigingen van de teamleden. Zelf blijven we namelijk altijd in ontwikkeling, want de werkwijze die we bij de kinderen willen hanteren, passen we ook op onszelf toe. Ervaren en fouten maken, móet namelijk om te kunnen leren.

Transparantie en partnerschap met ouders vinden we noodzakelijk. Het gesprek aangaan met elkaar. Het is een blijvend ontdek- en ontwikkelproces waarbij we ons steeds bewust zijn waarom we doen wat we doen:

Samen een bruisende, rijke leergemeenschap creëren waar kinderen en teamleden geïnspireerd raken en blijven, zodat we samen de toekomst kunnen onderzoeken en uitvinden.