Terug Onderwijsinspectie waardeert LEF met een voldoende

Onderwijsinspectie waardeert LEF met een voldoende

Woensdag 1 juni 2022

Herstelonderzoek inspectie

Vrijdag 20 mei bezochten twee inspecteurs LEF.

Na het inspectiebezoek van afgelopen november 2021, was aangekondigd dat binnen een jaar een ‘herstelonderzoek’ zou plaatsvinden: dan concludeert de inspectie of de aangekondigde verbeteringen in de praktijk daadwerkelijk zichtbaar zijn.

In maart 2022 ontmoetten wij de inspecteur uit voor een extra, tussentijds gesprek. We vonden het namelijk belangrijk om te laten zien hoe we werken aan ons verbeterplan en we wilden ook wel toetsen of we op de goede weg waren. Bij dit gesprek met de inspecteur, waren de bestuurder, de kwaliteitsmedewerker, Margreet (intern begeleider) en Sylvia (directeur) aanwezig.

Dit gesprek in maart, was aanleiding voor de inspecteur om het herstelonderzoek te vervroegen. Zij voelde duidelijk voortgang in ons verbeterplan. Tijdens een herstelonderzoek in de school, wordt getoetst of het theoretische verhaal klopt met wat zichtbaar is in de groepen. De inspecteur bezoekt de groepen en praat ook met een aantal kinderen en met het team.

Meteen aan het eind van het bezoek maakte de inspecteur haar oordeel bekend. We voelden met elkaar dat een verbeterd oordeel van de inspectie mogelijk was.., maar deze VOLDOENDE is werkelijk fantastisch!

Waarom een voldoende?

We hebben laten zien dat we de kinderen en hun ontwikkeling goed in beeld hebben. Dat de kinderen voldoende leren door onze instructies en dat wij hen een veilige schoolomgeving bieden.

We hebben laten zien en horen dat onze gezamenlijke ambitie helder is, we de zorgcyclus goed hebben opgebouwd. Dat we dit alles regelmatig evalueren en waar nodig bijstellen.

Alle vorige herstelopdrachten die de inspectie ons gaf, zijn inmiddels voldaan. Engels wordt aangeboden in alle groepen en ons sociaal emotioneel beleid is helder en terug te vinden in school.

We zijn heel trots dat wij dit met elkaar hebben kunnen realiseren! Het vertrouwen van ouders in LEF is hierbij voor ons van grote waarde geweest. We gaan graag met elkaar door op de ingeslagen weg.

Kinderen leren en floreren op LEF! 

Nu we letterlijk en figuurlijk meer ruimte hebben door de gedegen basis, kunnen we ook meer invulling gaan geven aan het thematisch onderwijs. En meer aandacht hebben voor samenwerken met ouders. Het plein wordt aantrekkelijker, het schoolgebouw krijgt meer ruimte. Dit voelt echt als een nieuw begin, wij kijken uit naar een nieuwe toekomst en een florerend LEF! Er is nu letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor groei.

Het rapport van de onderwijsinspectie kunt u hier vinden.